16 Mayıs 2014 Cuma

Bugün neler öğrenemedik!

Kaç gündür yine hepimiz ayaktayız. Soma'da yaşanan olaylarda yine gafil avlandık. Kimse madencilik sektörünü bilmiyor ama herkes bu sektörü o kadar iyi biliyor ki yorumlar gırla gidiyor. Bugünkü basın toplantısında bunu  daha iyi gördük.
Gazetecilerin hiçbiri soru soramadı; ajitasyonun dışında aklımızda bağrış çağrış, konuşamayan maden yetkilileri, dersin iyi çalışmamış basın mensupları kaldı.
Kimse şunu sormadı: Bu maden TKİ (Türkiye Kömür İşeletmeleri)'nin. Siz taşeronsunuz. TKİ işin neresinde? Anlaşmanız kaç yıllık ve sözleşemede güvenlik konusunda neler var, neleri taahhüd ediyorsuzn ya da TKİ ne gibi taahhüdler istiyor? Dünya da bu böyle mi? Yoksa yine Afganistan ve Pakşstan'la aynı durumda mıyız? Öğrenemedik. Gazeteciler sınıfta kaldı. Eskisi gibi bir konuda yetkinleşmek farz oldu galiba. Yani madencilik sektörünü, sağlık sektörünü ya da inşaat sektörünü dibine kadar bilen muhabirler... Editör değil muhabir....
Soma Holding'in PR şirketine ne demeli? CEO'yu toplantıya gelmemesi bir yana sözcü olarak seçilenlerin de konuşmalarından bir şey anlamadık. 
Bütün bunlar bir yana, Başbakan nerede ya? Bugün Başbakanlık'ın sitesine girdim Kırgızistan Devlet Başkanı ile görüşmüş Başbakan. Her gün ama her gün televizyonlarda olan Başbakanımız yerini Enerji Bakanı'na bıraktı. Kıyamet gibi bir gündemde tekme tokat gidiyoruz. Benim aklımda yer eden en önemli görüntü genç bir adamı tekmeleyen müşavir olacak. Aaaa işte şimdi de cenazede. (Aynı zamanda televizyon seyrediyorum da) Gerçekten görevden almayacak galiba Başbakan. Ha daha da komiği var. Yusuf Yerkel 7 günlük de darp raporu almış. Hüseyin Çelik de tekme atarken gösterine fotoğrafla "bir tek kareyle karar veremiyiz suçlu mu değil mi diye" diyor. Kafayı yiyorum galiba, bunlar gerçek olamaz. Fotoğrafa inanmıyorlar ama görüntüsüz, fotoğrafsız Kabataş'ta YMCA tarzı deri ceketli atletli adamların türbanlı bir kadına saldırdıklarına ve bu yetmezmiş gibi güpe gündüz üzerine de işediklerine inanıyorlar. Ben neredeyim, nasıl bir yerdeyiz, bunlar gerçek mi? Ama herşeyden önce biz bunu hak etmiyoruz. Lütfen herkes layık olduğu gibi yönetilir, halkımız oy veriyor, biz söylemiştik zaten gibi beylik lafşar etmeyin. Psikologlar, sosyologlar girmeli devreye, acilen bir şeyler yapılmalı. Başbakan ve ona inananlar 1862 yılın 2014'e derhal geri getirilmeli.

Salih'in de (Salih Keleş) madenci resimleri çok güzel. Ne olacak bu bilinç akışı, gündemden herhalde.





1 yorum:

  1. Benjamin ile çalışmak kesinlikle harikaydı. Karıma ve bana kredi sürecinde rehberlik ederken son derece açık, titiz ve sabırlıydı. Ayrıca çok zamanında davrandı ve krediyi kapatmadan önce her şeyin hazır olduğundan emin olmak için çok çalıştı.
    Benjamin, yeni evimizi satın almak için para toplamamıza yardımcı olan bir grup yatırımcı ile çalışan bir kredi görevlisidir.Uygun düşük bir oranla kredi almak istiyorsanız onunla iletişime geçebilirsiniz. 247officedept@gmail.com Veya Whatsapp Sohbet: + 1-989-394-3740

    YanıtlaSil